Načítám...
Názory a úvahyOsobní zkušenostiPostřehy z akcíRozhovory

Z CZM až do Kanady

Tereza JanoutováDnešní článek jsem se rozhodl pojmout z jiného úhlu pohledu než své dva předchozí, jež jsem věnoval testovacímu nástroji Selenium (odkazy: 1. článek, 2. článek). Centrum znalostního managementu totiž není jen o „obyčejné“ práci v rámci naší školy, ale především o nabírání cenných osobních zkušeností v průběhu studia a přátelském kolektivu. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl věnovat tento článek své, v současné chvíli již bývalé, kolegyni Tereze Janoutové, kterou v následujícím roce čeká zajímavá roční štace v rozlohou druhém největším státě na světě – Kanadě.

Červen každého roku se nejen v prostředí ČVUT nese v první řadě ve znamení zkouškového období a státních závěrečných zkoušek. Učitelé doufají, že se studenti ze sebe snaží dostat maximum, zatímco samotní studenti tento měsíc vnímají spíše jako souboj s často zákeřnými otázkami a vlastními nervy, ve kterém se snaží alespoň nějakým způsobem uspět. A právě v tomto stresujícím období jsem měl možnost zúčastnit se rozlučkového večírku s Terkou, který byl příjemným oživením. Podle mých oblíbených hesel, že vztahy na pracovišti by se měly rozvíjet a nejen prací živ je člověk, jsem se ve středu 4. června dostavil do pivnice Zlý Časy na Náměstí Bratří Synků a celou akci si nejen já náležitě užil. Jelikož večer patřil hlavně Terce a nerad bych dělal danému podniku jakoukoliv reklamu, stejně jako bych se nechtěl blíže vyjadřovat k samotnému večeru, využil jsem příležitosti zeptat se Terky na několik otázek, které prostřednictvím našeho blogu předávám čtenářům tohoto článku. Věřím, že pomohou přiblížit skvělou atmosféru a podmínky v centru a třeba mezi nás přivedou další nové tváře.

Rozlučkový večírek

* Terko, nejdříve napiš, prosím, pár slov o sobě.
Jmenuji se Tereza Janoutová, studuji v 1. ročníku magisterského studia na Fakultě informatiky a statistiky na VŠE v Praze, obor Informační systémy a technologie. Během studia mě nejvíce zaujala oblast analýzy IS, proto jsem se také rozhodla pro stáž v CZM.

* Jak ses vlastně dostala ke stáži v CZM?
Informace o stáži v CZM jsem našla na facebookové stránce IBM Smart University. Tato práce nabízí získání zkušeností na různých projektech na pozici analytika a konzultanta, tedy v oblasti, která mě z IT nejvíce zajímá. Protože mě pozice i náplň práce velmi zaujala, tak jsem neváhala a na inzerát odpověděla. Následně jsem vypracovala zadaný úkol, úspěšně se zúčastnila pohovoru a mohla jsem s radostí nastoupit. 🙂

* Jak bys charakterizovala své působení v CZM?
Stáž v CZM byla určitě velmi přínosná. Pracovala jsem zejména na mapování procesů a služeb Fakulty elektrotechnické a zúčastnila jsem se několika konzultací pro zvalidování procesů. Je zde také skvělý kolektiv studentů. Díky CZM jsem si rozšířila své obzory v oblasti analýzy a konzultací. Byla jsem zde ale jen půl roku, což je pro mě velmi krátká doba. Člověk se akorát rozkouká, získá zkušenosti od starších kolegů a pak už je nestihne tolik zúročit. Naskytla se mi ovšem možnost jet pracovat do Kanady a tak jsem moc neváhala.

* Co říkáš na svůj rozlučkový večírek ve Zlých Časech?
Když jsem se rozhodla odejít z CZM, říkala jsem si, že bych se se všemi také ráda rozloučila. Vznikl tedy nápad uspořádat rozlučku, abych s ostatními své působení v CZM zapila. Rozlučkový večírek v pivnici Zlý Časy byl fajn, užila jsem si ho. Ještě jednou díky všem, kdo přišli. 🙂

* Chtěla bys sdělit něco závěrem čtenářům článku?
Všem studentům bych určitě doporučila stáž v CZM. Najdou zde ideální možnost, jak získat praxi a zároveň snadno skloubit práci se svým studiem. Především studenti z ČVUT mohou přes den jednoduše kombinovat práci a studium na jednom místě. Všichni mohou získat velmi cenné zkušenosti, ke kterým se ve velkých společnostech není tak lehké dostat. K získání konkurenční výhody na trhu práce je také užitečné získat zkušenosti ze zahraničí, proto jsem se i přes skvělou stáž v CZM rozhodla odjet na rok do Kanady.

* Terko, za celé Centrum znalostního managementu ti přeji hodně štěstí v dalším životním putování a ať se ti podaří zúročit zaoceánskou pracovní příležitost na 100%.

V současné době probíhá nábor na pozici Business process analyst (bližší info).

Podělte se s ostatními
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *