Načítám...
Nabídky stážíOsobní zkušenostiRozhovory

Noví stážisté CZM

Do našeho týmu před nedávnem přibyli čtyři noví stážisté a ponořeni do své práce už několik týdnů čerpají cenné zkušenosti, které v našem prostředí mohou získat. Jak se jim stáž líbí? Proč se rozhodli právě pro nás? A co od stáže očekávají? Položili jsme jim právě tyto otázky a v dnešním článku vám přinášíme jejich osobitý a čerstvý pohled na stáž v CZM.

Když jsme před několika měsíci zveřejňovali nabídku stáží, nečekali jsme, že budeme vybírat z tolika nadějných uchazečů. Výběr to byl těžký, ale nakonec jsme začátkem listopadu mezi sebou přivítali hned tři nové analytiky a jednoho developera. Pojďme si tedy naše nové stážisty představit.

Jakub Ubr

Jakub studuje druhým rokem softwarové inženýrství na Fakultě Informačních Technologií a zaměřuje se především na BPM development, programování v C++ a projektový management. Jako náš nový developer se tedy v CZM určitě uplatní.

Proč si se rozhodl právě pro stáž v CZM?

Protože mě zajímá BPM, baví mě programování a v budoucnu bych rád pracoval u IBM.

Co od stáže očekáváš?

Na stáži bych rád získal zkušenosti v oblasti BPM Developmentu, zkušenost s prací na reálných projektech, poodhalil taje IBM Procesního Designéru a získal certifikát IBM Certified BPM Application Developer.

Co se ti na ní líbí?

Líbí se mi kolektiv, studijní materiály a stolní fotbálek.

Veronika Nosková

Veronika je studentkou prvního ročníku magisterského studia na FITu v oboru Informační systémy a management a zabývá se cloudovými technologiemi a softwarovým návrhem. Stáž procesního analytika v CZM pro ni tedy, jak sama zmiňuje, představuje zkušenost, díky které si vyzkouší v praxi to, co ji baví.

1. Proč si se rozhodla právě pro stáž v CZM?

Pro stáž v CZM jsem se rozhodla po absolvování předmětu Informační systémy a procesní řízení v rámci CZM. Líbila se mi možnost získat praxi jako analytik, kterým bych do budoucna zatím chtěla být a zjistit tak, zda by mě to opravdu bavilo. Navíc díky tomu, že CZM sídlí na FELu, nemám problém s časem, dojížděním a dalšími věcmi, se kterými bývá problém v jiné práci.

Byla to jasná volba, jak spojit školu a praxi co nejefektivněji.

2. Co od stáže očekáváš?

Od stáže v CZM očekávám, že si ujasním, zda bych tímhle směrem chtěla jít i v budoucí práci. Těším se na získání cenných zkušeností na reálných projektech a na poznávání nových lidí.

3. Co se ti na ní líbí?

Zatím se mi líbí různorodost a dynamika stáže, člověk se tu opravdu nenudí a je pořád co dělat. Příjemná je také možnost uzpůsobit si své časové možnosti podle školy, nemusím být ve stresu, zda radši udělat úkol do školy či do práce.

Michal Roch

Michal je studentem bakaláře na FIT ČVUT, oboru Softwarové Inženýrství a aktivně se zajímá o problematiku řízení, komunikace a projektového managementu. V minulosti pracoval několik let ve společnostech se zaměřením na vývoj počítačových a mobilních her a CZM tak pro něj představuje příjemnou změnu od zábavního průmyslu směrem k informačním systémům.

Proč si se rozhodl právě pro stáž v CZM?

Svou pracovní zkušenost jsem doposud zažil převážně v herních studiích, což pro mě vždy bylo velmi blízké prostředí. Postupem času jsem však začal čím dál víc tíhnout k podnikání a potřeboval jsem načerpat zkušenosti i z businessu. Naučit se lépe komunikovat, prezentovat a pohybovat se mezi lidmi s bohatými zkušenostmi z praxe. A právě to CZM nabízí.

Když se tedy naskytla možnost tu pracovat, neváhal jsem.

Co od stáže očekáváš?

Především neocenitelnou zkušenost. Předchozí zaměstnání byla zajímavá, ale málokdy jsem se tam dostal k něčemu pořádnému. CZM přitom nabízí řadu možností, jak si vyzkoušet práci, ke které se jinak ve velkých firmách člověk dostane až po několika letech. Očekávám tedy, že se tu naučím především lépe komunikovat, přiblížím svůj pohled do světa businessu a zlepším si dovednosti v analýze.

Co se ti na ní líbí?

Nejvíc se mi líbí pracovní prostředí a volnost. Člověk tu může skutečně dělat především to, co ho baví a naučit se tak spoustu užitečných znalostí a dovedností. Vše má samozřejmě svou cenu a s velkou volností přichází i zodpovědnost, ale určitě to považuji za obrovské plus.

Jakub Tesař

   Jakub právě dokončuje magisterské studium Kybernetiky a robotiky na ČVUT FEL. Zabývá se mimo jiné i programováním mikroprocesorů na architektuře ARM Cortex, absolvoval rok studia na University of Wisconsin a získal také certifikát P&G Soft Skills. Dle jeho slov ho práce analytika velmi baví a CZM pro něj představuje skvělou možnost jak načerpat cenné zkušenosti.

Proč si se rozhodl právě pro stáž v CZM?

Jelikož jsem v posledním ročníku magisterského studia a práce konzultanta/analytika mě velice baví, nabídla mi stáž v CZM ideální možnost jak skloubit studium a právě práci analytika.

Co od stáže očekáváš?

Výzvy a práci na zajímavých projektech.

Co se ti na ní líbí? 

V první řadě je tu bezva parta lidí. Další věc je práce na reálných projektech, která má oproti většině těch, se kterými se běžně setkáte během studia, nespornou výhodu. Dokáže člověka uchvátit a naplnit, když vidí, jak z jeho úsilí vzniká něco skutečného. A lidé to dokáží ocenit!

Tolik k našim novým stážistům. Pokud máte zájem stát se součástí našeho centra, neváhejte nás kontaktovat na miroslav_dzurenko@cz.ibm.com. Stále máme otevřené pozice BPM developer a Web application tester.

 

Podělte se s ostatními
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *