Načítám...
Rozhovory

Eva Charvátová – Stáž v CZM jejíma očima.

Dnešním rozhovorem navážeme na předchozí rozhovor s Františkem Mastným a přinášíme dojmy bývalé stážistky Evy Charvátové. Pokud bychom měli Evu, podobně jako Františka, krátce charakterizovat, je třeba v první řadě s radostí konstatovat, že se nám povedlo přilákat také jednu z nemnoha děvčat, které na naší univerzitě studují. Pro oblast našeho odborného zájmu je „ženská“ pečlivost velmi důležitá a kombinace mixovaných týmů téměř ideální. A co dodat k samotné Evě? Na rozdíl od Františka prošla jen našimi povinnými předměty a dostala se k nám od našeho partnera IBM. Ten během stáže u něj poznal Evin potenciál a protože nechtěl, aby se její zkušenosti po skončení stáže u něj jen tak ztratily, dohodli jsme se, že bude pokračovat na stáži u nás. Jsme rádi, že na to přistoupila, protože jsme získali kvalitní stážistku a s IBM našli model vzájemné spolupráce. A jak svou zkušenost zpětně vnímá samotná Eva?

Ahoj, na začátek sděl čtenářům něco málo o sobě a co jsi studovala, případně co ještě studuješ.

Jmenuji se Eva Charvátová a v průběhu stáže v CZM jsem byla studentkou ČVUT FEL 5. ročníku magisterského oboru Ekonomika a řízení energetiky. Jako bakalářský obor jsem vystudovala také na ČVUT FEL Manažerskou informatiku.

Jak jsi se dostala na stáž do CZM?

Dle mého je velmi důležité během studia získat vedle vzdělání i praxi. Bohužel u nás není moc příležitostí nebo o nich studenti prostě ani neví. Když jsem se zajímala o možnostech, které jako studentka vlastně mám, našla jsem tenkrát přihlášku do zimního běhu stáží v IBM, kde mé začlenění do praxe začalo. Byla jsem tehdy studentkou 4. ročníku na magistru, strávila jsem v IBM půl roku a získala mnoho zkušeností a kontaktů. Koncem mého působení v IBM se také CZM rozhodlo spolupracovat více se studenty a tím se mi otevřela možnost nahlédnout do jiného prostředí a získat další znalosti z reálných projektů.

Čím tě stáž v CZM obohatila?

Celý závěrečný ročník na ČVUT jsem se zabývala BPM v CZM jako procesní konzultant a analytik. Ze začátku jsme pracovali na mapování procesů Fakulty elektrotechnické v menším týmu, který se však během roku značně rozšířil, a to i díky kladným reakcím na naši práci. V CZM jsem se naučila a získala mnoho, měla jsem možnost pracovat v perfektním týmu, zlepšila jsem se v samostatnosti v práci, či jsem se naučila vést konzultace s vedením fakulty pro potřeby mapování procesů. Tohle vše se mi teď v praxi určitě hodí, můj životopis mnohé společnosti díky stáži zaujal a v případě, kdy jsem potřebovala osobní hodnocení od nadřízeného, jsem také měla za kým jít.

Je zde něco co bys doporučila ostatním studentům?

V CZM se mi líbila vždy přátelská atmosféra, kam jsem ráda chodila a potkávala se s dalšími stážisty, sdílela s nimi své znalosti a naopak se mnohé naučila zas od nich. Určitě bych každému studentovi stáž doporučila, je to výborná příležitost jak začít svou kariéru. Není nic lepšího než poznat své pracovní schopnosti již během studia a poté v praxi již vědět co v nás je.

Eva Charvátová

Podělte se s ostatními
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *