Načítám...
Rozhovory

„Díky CZM vím, jaké práci bych se chtěl věnovat“

Pavel Trojánek, student magisterského oboru Ekonomika a řízení v elektrotechnice, hledal téma pro diplomovou práci a chtěl získat lepší představu o tom, jaké si vybrat zaměstnání. Díky CZM měl možnost získat zkušenost dvou stáží ve velkých bankách. Jak stáže hodnotí?
Čtěte v PDF

Na stáži v GE Money: Finanční a datově procesní analytik

O stáži jsem se dozvěděl díky panu Náplavovi, který vedl předmět „Informační systémy a procesní řízení“. Předmět mě velmi zaujal a proto jsem se zajímal v tomto odvětví o diplomovou práci. Došel jsem za panem Náplavou, který se mnou velmi ochotně probral celou řadu možností. Jednou z nich byla i výše jmenovaná stáž. Byl jsem sice jediný uchazeč, ale i tak mě čekalo dvoukolové přijímací řízení, kdy jsem se sešel se svým supervizorem a manažerkou oddělení. Čekaly mě otázky na logické a analytické uvažování a celkově jsme si vyjasňovali naše představy o tom, jak by moje působení ve firmě mělo vypadat.

Se svým vedoucím jsem se nakonec dohodl na 3/4 pracovním úvazku, tedy 3 dni v týdnu. Mým úkolem bylo mapovat a analyzovat datové procesy z oblasti regulatorního reportingu (zjednodušeně hlášení bankovních výkazů České národní bance). Stáž jsem nakonec z plánovaného jednoho roku zkrátil jen na čtyři týdny. I tento čas mi však dal velmi zajímavý pohled do bankovního prostředí. Pracoval jsem přímo v týmu lidí a byl součástí velkého bankovního projektu.

Určitě si zkušenosti velmi cením z toho hlediska, že mnohem lépe vím, jak taková práce v bance vypadá a že bankovní zaměstnanci zdaleka nejsou jen ti, co sedí za přepážkou a vydávají peníze. Mám mnohem lepší představu o tom, jakým směrem mé studijní zaměření cílit a podle čeho si vybírat zaměstnání po ukončení školy.

 

Na stáži v Raiffeisenbank: Procesní analytik

Přímo během praktické přednášky předmětu „Informační systémy a procesní řízení“ nám byla nabídnuta i další stáž, tentokrát v Raiffeisenbank.Vybrán jsem byl spolu s dalšími dvěma studenty našeho předmětu takřka automaticky. Požadavky banky téměř přesně odpovídaly profilu studenta dokončujícího daný předmět.

Na stáži, kde jsem spolupracoval v týmu Marketing management na rozvoji a implementaci CRM systému, si cením obrovské zkušenosti spolupráce se špičkovými manažery a konzultanty z externích softwarově integračních firem. Byl jsem součástí velmi mladého kolektivu, kde bylo příjemné pracovat a sbírat zkušenosti. Pracovali jsme na jednom z největších bankovních projektů vůbec tady v Čechách a získali jsme vhled do fungování velké banky. Vím, jaké práci bych se zhruba rád věnoval. Získal jsem zajímavé kontakty, poznal zajímavé lidi. Utvrdilo mě to v přínosnosti Centra znalostního managementu a studiu na FEL ČVUT vůbec.

Podělte se s ostatními
2 comments
  1. Pavel Trojánek

    🙂 očekávaná otázka… no, spíš na to jdu asi vylučovací metodou a stylem, že zjišťuji, co mě baví, s jakými lidmi mě baví pracovat a v jakém prostředí. Myslím, že pokud bych to tady rozepsal, tak bych Vám spíš pomohl k poznání mé osoby a ne toho, co konkrétně bylo přínosné. V případě zájmu rád odpovím na emailu .[at]gmail.com

Comments are closed.