Načítám...
Postřehy z akcí

Závěr roku ve znamení budování týmu

Vánoční večírek v hudebním klubu La MalerV dnešním článku se pokusím alespoň v krátkosti naznačit, jakým způsobem jsme budovali náš tým v poslední čtvrtině roku 2014. Člověk je tvorem družným, avšak pokud má být schopný efektivně a flexibilně pracovat v rámci týmu, musí docházet v průběhu životního procesu skupiny k budování vztahů a navazování nových kontaktů. Známá česká poučka praví, že nejen prací živ je člověk, a proto jsme v rámci CZM uspořádali koncem roku dva vydařené teambuildingy.

Kromě rozlučky s kolegyní Terkou Janoutovou, letního setkání v Hlavici a dalších drobných akcí, o kterých jsme prostřednictvím blogu neinformovali (např. naše soutěž v bowlingu), jsme měli možnost v poslední čtvrtině roku participovat na dalších dvou teambuildinzích, jejichž náplň popisuji v následujících odstavcích. Uvnitř článku si poté můžete prohlédnout malou galerii souvisejících fotografií.

V první řadě se jednalo o setkání v prostorách kanceláře CZM. Ústřední náplní byla menší LAN party ve hře Counter Strike, hraní her na Xboxu (hudební skupina, box, automobilové závody,…) a v mém případě pak sledování evropského fotbalového derby mezi hráči Sparty Praha a Slovanu Bratislava. Poděkování patří především Michalu Rochovi, který celou akci zorganizoval a připravil občerstvení.

Ve druhé řadě šlo o vánoční večírek v hudebním klubu La Maler. Osobně mě ve zmíněném případě potěšil skvělý a početný kolektiv, temnější sklepní prostředí a velmi dobrý pianista, i když se chvílemi hlasitost projekce příliš nehodila k typu akce. Na druhou stranu s cenami resp. kvalitou místního pohostinství a rychlostí obsluhy by šlo minimálně polemizovat. Celý večer jsme si náležitě užili.

Rok 2014 uběhl jako voda, přinesl nám mnohé krásné zážitky, na které budeme zajisté rádi vzpomínat, ale na druhou stranu jsme měli možnost se potýkat s celou řadou problémů, ze kterých bychom se měli pro příště vzájemně poučit. Prosinec je též vhodným milníkem pro sumarizaci právě těchto životních a pracovních situací, na což bychom neměli zapomínat, naopak vytěžit co možná nejvíce.

Šťastný nový rok 2015

Závěrem bych rád za všechny zástupce Centra znalostního managementu popřál čtenářům našeho blogu, placeholderům našich projektů a podporovatelům všechno dobré a hodně úspěchů do nového roku. Zavzpomínejme si společně na momenty v roce 2014, které nás naplnily pocitem štěstí. Vkročme s úsměvem na tváři a plni životodárné energie do ročníku 2015. Copak nám asi přinese?

Podělte se s ostatními
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *