Načítám...
Osobní zkušenostiPostřehy z akcí

Sněm spolku statečných stážistů 2016

Přes den profesionálové schopní řešení složitých problémů, odhodlaní se porvat s každou překážkou, kterou před nás život postaví a přes noc – to už vlastně většina spí nebo se učí do školy. Ačkoli to možná na první pohled nevypadá, nežijeme pouze prací. Například taková pravidelná informativní vyhodnocení aktivit CZM (zkráceně PIVA) jsou nedílnou součástí našich nevšedních dnů. Jen málo co nás totiž spojí víc, než filozofická debata o smyslu existence nad šálkem dobrého čaje (ano, čaje).

Jednou z nejvýznamnějších událostí roku (společně s oslavou dne štěňátek) je tak pro nás také legendární Sněm spolku statečných stážistů (též známý pod pojmem teambuilding v Hlavici). Zde, posilnění dobrou náladou, zakopeme všechny válečné sekery, vyřešíme rozepře, podáme si ruce a po náročném sportovně-zábavním dni si společně vychutnáme šálek lahodného čaje a grilovanou krůtu.

Rok co rok se s teambuildingem nese spousta vzpomínek a zážitků, které se předávají dalším generacím při vyprávění u ohně. Žádná událost tak nezůstává zapomenuta a kulturní koláč CZM je vždy zase o něco bohatší. Speciální přípitky, večerní pochod hanby, krušná rána slabší povahy a jiné klasické zážitky slouží starším stážistům jako záminka k nostalgii a novým stážistům jako moment překvapení následovaný nevěřícím smíchem.

S blížícím se termínem letošního letního dýchánku naše očekávání rostla, jak se všichni těšili na další nezapomenutelný sněm statečných. Týden před zahájením však přišla šokující zpráva – letní sídlo pana Kočího se stalo terčem šikany hurikánu a teambuilding se možná ruší. Když se totiž desetitunová lípa rozhodne rozpustit kořeny a vydat se do světa, jen aby se vzápětí opřela o střechu nejbližšího domu (vašeho domu), moc optimismu do teambuildingu pochopitelně nemáte. CZM duch naštěstí nezklamal a početná skupina stážistů – dobrovolníků, odhodlaná táhnout za jeden provaz, se přihlásila o pomoc s jasným cílem – dům i teambuilding zachráníme!

Dny ubíhaly a naděje stále neumírala. Uklidněni slovy pana Kočího jsme všichni napjatě čekali, co se bude dít. Spásná zpráva nakonec přecejen přišla – nejhorší je za námi a teambuilding bude. Pár stážistů ještě pár dní před zahájením přecejen přiložilo ruku k dílu, aby mohlo vše proběhnout bez problémů a následně mohl již letní dýchánek začít.

Podělte se s ostatními